Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


SREČEVALNICA V MAJU

Sreda, 26. april 2017

  Vabljene na dogodke Srečevalnice v mesecu maju!

         

  

"Na koncu dneva lahko prenesemo mnogo več, kot se zavedamo."

— Frida Kahlo                       

VIČ - PONEDELJKI ob 16. uri – Humanitarni center RKS-OZ Ljubljana, Tržaška 132
1. 5. ob 16. uri – ODPADE
8. 5. ob 16. uri – PRAKTIČNA VRTNARSKA DELAVNICA - KAKO OZELENITI OKOLICO
Vse okoli nas že cveti in zeleni, na dvorišču pa še nič. Polepšali bomo korita okoli stavbe Rdečega križa in spoznali, da je presajanje dišečih rastlin čisto preprosto. Praktična delavnica z mnogimi nasveti glede vzgajanja rastlin v koritih.
15. 5. ob 16. uri – MOBILI - VISEČE DEKORACIJE
Na srečanju bomo izdelovali mobile – viseče dekoracije, s katerimi lahko popestrimo vsak prostor! Uporabili bomo enostavne umetniške tehnike, s katerimi bomo okrasili naše viseče okrasje. Hvala vsem, ki se boste pridružili delavnici, saj bomo skupaj z dodatnimi mobili opremili prostore Humanitarnega centra.
22. 5. ob 16. uri – ŠIVILJSKA DELAVNICA: PREPROST NAHRBTNIK I
Izdelali bomo preprost, lahek in zelo uporaben nahrbtnik, takšnega kot smo nekoč imeli v osnovni šoli za copate, danes pa je zopet modern. Z izbiro blaga dosežemo, da je bolj resen in odrasel ali pa čisto pisan in primeren za otroke. V času delavnice se lahko ob mentorstvu posvetite tudi svojemu šiviljskemu projektu, popravilom, ipd.
29. 5. ob 16. uri – ŠIVILJSKA DELAVNICA: PREPROST NAHRBTNIK II
Izdelali bomo preprost, lahek in zelo uporaben nahrbtnik, takšnega kot smo nekoč imeli v osnovni šoli za copate, danes pa je zopet modern. Z izbiro blaga dosežemo, da je bolj resen in odrasel ali pa čisto pisan in primeren za otroke. V času delavnice se lahko ob mentorstvu posvetite tudi svojemu šiviljskemu projektu, popravilom, ipd.

BEŽIGRAD – torki ob 10. uri – Prostori ČS Bežigrad, KORK Bežigrad, Smoletova 16
2. 5. ob 10. uri – ODPADE
9. 5. ob 10. uri – MOBILI - VISEČE DEKORACIJE
Na srečanju bomo izdelovali mobile – viseče dekoracije, s katerimi lahko popestrimo vsak prostor! Uporabili bomo enostavne umetniške tehnike, s katerimi bomo okrasili naše viseče okrasje. Hvala vsem, ki se boste pridružili delavnici, saj bomo skupaj z dodatnimi mobili opremili prostore Humanitarnega centra.
16. 5. ob 10. uri – PTIČKI IZ VOLNE
Na tokratni Srečevalnici bomo iz pisanih kosov volne ustvarjali ptičke. Kot okras jih dodamo lončnicam, jih uporabimo v raznih aranžmaji ali pa kot obesek za ključe.
23. 5. ob 10. uri – ŠKATLICE IZ KARTONA<<br /> Reciklirali bomo star karton in ga spremenili v ljubke male škatlice in jih nato s servietno tehniko oblekli v barve. V njih pospravimo nakit ali pa dobro voljo, da jo imamo za deževne dni.
30.5. ob 10. uri – MAKRAME DRŽALO ZA LONČNICE
Včasih je bil makrame povsod in sedaj ga bomo zopet obudili. Gre za starodavno tehniko vezenja vozlov v določene vzorce, ki je tudi uporabna pri nakitu. Tokrat bomo izdelali večjo verzijo, ki bo služila kot obešanka za lončnice ali pa kot košara za sadje.                                                   

FUŽINE – srede ob 10. uri – KORK Fužine, Preglov trg 15
3. 5.  ob 10. uri – MERITEV KRVNEGA TLAKA IN SLADKORJA
Največ lahko za svoje zdravje naredimo sami. Na srečanju bo potekal pogovor o zdravih navadah, izmerili pa vam bomo krvni tlak.Meritve bodo v Fužinah potekale vsaki mesec, 1. sredo v mesecu. Brezplačno si boste lahko izmerili krvni tlak, člani pa si boste lahko izmerili tudi sladkor in holesterol v krvi. Rezultati vam omogočijo boljši vpogled v vaše zdravstveno stanje. Meritve izvaja usposobljena zdravstvene delavka. (meritve sladkorja in holesterola v krvi so namenjene članom, zunanjim pa s plačilom prispevka)
10. 5. ob 10. uri – KVAČKAN OBESEK IZ PERLIC
Na tokratni Srečevalnici bomo izdelovali nakit. Z preprostim kvačkanjem in natikanjem perlic ustvarimo prelep okras.
17. 5. ob 10. uri – ŠKATLA PRESENEČENJA
Le kaj se skriva v tej lepi škatlici? Vsak kotiček ima svoje presenečenje. Najdemo lahko lep spomin iz počitnic, pesem, bombone ali pa dobro misel. Lahko je fina ideja za pozorno darilo.
24. 5. ob 10. uri – PODSTAVEK ZA POSODO
Ko smo kavbojke že reciklirali na vse možne načine, nam vedno ostanejo šivi. Spoznali se bomo z zanimivo tehniko izdelovanja podstavkov za posodo iz teh šivov.
31. 5. ob 10. uri – NAKIT IZ PAPIRJA
Iz odpadnega papirja lahko izdelamo tudi prelep nakit. Uporabimo barvaste liste iz raznih revij iz katerih izdelamo perlice.

ZELENA JAMA – četrtki ob 17. uri – Prostori ČS Jarše, KORK Zelena jama, Perčeva 22
18. 5. ob 17. uri – SERVIETNA TEHNIKA NA KOZARCIH
Čisto navadne kozarce ali pa celo kozarce v katerih  je bila nekoč rdeča pesa, lahko s servietno tehniko spremenimo v zanimive vaze. Če so kozarčki manjši, v njih prižgemo čajne svečke in jih uporabimo kot lanterne.

KOZARJE - 2. in 4. sreda v mesecu ob 18. uri – Gasilski dom Kozarje, Cesta na Ključ 56
10. 5. ob 18. uri – SPREHOD Z ZELIŠČARKO
Vse okoli nas je veliko cvetočih travnikov in pod budnim očesom zeliščarke lahko spoznamo kateri cvetovi so užitni, kateri zdravilni in kateri najbolj dišeči
24. 5. ob 18. uri – NAKIT IZ ŽICE
Ste vedeli, da lahko samo iz žice in laka za nohte nastane prelep nakit? S to zanimivo tehniko ustvarimo majhne rožice, ki jih uporabimo za uhančke, zapestnice ali pa kot obesek za verižico.

ŠTEPANJSKO NASELJE - torek ob 17. uri, Prostori ČS Golovec, sejna soba, Litijska 38
9. 5. ob 17. uri – SERVIETNA TEHNIKA NA KAMNE

Spet se bomo navduševali nad vsestransko uporabo servietne tehnike. Tokrat jo bomo uporabili na kamnih in jih tako spremenili v lep namizni okras, za popestritev lončkov za rože.

CENTER – torki ob 16. uri - Prostori ČS Center, Rozmanova 12
Vsak torek ob 16. uri – ROČNA DELA (KVAČKANJE, PLETENJE …)

VIČ - GIBALNA SREČEVALNICA – VADBA JOGE - vsak petek ob 9.30. uri (Tržaška 132)
Vadba joge pod mentorstvom izkušene inštruktorice poteka vsak petek ob 9.30 uri v Humanitarnem centru RKS-OZ Ljubljana, Tržaška 132. Vadba je primerna za vse, saj težavnost prilagajamo znanju skupine. Še je priložnost, da se nam pridružite. 

SKUPNOSTNI VRT SREČEVALNICE
Začenjamo z novim projektom – skupnostnim vrtom Srečevalnice, v okviru katerega želimo povezati tiste, ki vas zanima vrtičkarstvo in bi želeli skupaj pridobivati znanje in ga praktično uporabiti na našem skupnem vrtu na območju Rakove Jelše. Še vedno se lahko pridružite! Obvezne prijave

Zaradi lažje organizacije in omejitve števila mest obvezne prijave.  
Prijave zbiramo na 040 871 589 ali 01 62 07 298 (Klara Debeljak) ali na izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si 
Spremljajte nas na fb: https:/ /www.facebook.com/srecevalnica/ 

 

RK Slovenije - Aktualno

Petek, 29. marec 2024

Pestro petkovo dopoldne na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, 29. 3. 2024

Petek, 29. marec 2024

Skupščina RKS-OZLJ, 28. 3. 2024

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič