Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


V Ljubljani - Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Petek, 1. december 2017

Humanitarna zbiralna akcija, 2. 12. 2017

Rdeči križ Ljubljana se pridružuje nacionalni akciji "Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?", ki jo Rdeči Križ Slovenije organizira v sodelovanju s podjetjem Mercator.

V soboto, 2. 12. 2017 nas obiščite na lokacijah:

1. Supermarket Parmova Ljubljana, Parmova 51, Ljubljana, od 8. do 14. ure.

2. Supermarket Poljanska/Mesarska 11, Ljubljana, od 9. do 17. ure.

3. Market Zaloška, Zaloška 168, Ljubljana, od 8.30 do 14. ure.

Pričakali vas bodo naši prostovoljci in košare - upamo, da jih bomo z vašo pomočjo napolnili!

Še posebej bomo veseli:
- izdelkov za higieno (damski vložki, pralni prašek, milo, plenice)
- konzervirane hrane (pelati, grah, paštete, tunina, koruza)
- suho sadje
- priboljškov za otroke

HVALA!
Z vašo pomočjo bomo popestrili pakete pomoči Rdečega križa Ljubljana, s katerimi pomagamo več kot 11.000 ljudem.

Več o humanitarni akciji:

"Prazniki, ki prihajajo, za mnoge ne bodo čas praznovanja, ker njihovi dnevi minevajo v pomanjkanju. Čeprav morda marsikoga med njimi srečujemo vsak dan, za mnoge največkrat ne vemo, kako težko se prebijajo iz dneva v dan. Vsem tem bi na Rdečem križu Slovenije v teh dneh radi pomagali doživeti vsaj nekaj trenutkov praznične čarobnosti. Za to potrebujemo vašo pomoč.

Po uradnih podatkih je lani v Sloveniji pod pragom revščine živelo nekaj manj ljudi kot leto poprej, vendar še vedno približno 14%, kar je kar 280.000 ljudi. Dobra polovica med njimi nekaj dni v mesecu preživi s pomočjo živil in higienske pripomočkov, ki jih prejmejo pri Rdečem križu Slovenije. Radi bi jim bolj izdatno pomagali, ampak bi za to potreboval nekajkrat več hrane. Za to potrebujemo vašo pomoč.

Veliko posameznikov, ki prejemajo našo pomoč zaradi svojega zdravja potrebuje mnogo bolj raznovrstno prehrano, kot jim jo lahko omogočimo s svojimi dosedanjimi viri. Tudi za to potrebujemo vašo pomoč.

Kako lahko prispevate?

Vse, ki vas bodo to soboto in v soboto 16. decembra 2017, v izbranih Mercatorjevih prodajalnah, pozdravili prostovoljci vašega območnega združenja Rdečega križa Slovenije "Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?", vabimo, da jim ob odhodu iz trgovine izročite prehranski ali higienski izdelek za svojega znanega ali neznanega soseda v stiski. Vsak izdelek šteje: pločevinka predelane hrane, kozarec vložene zelenjave ali sadja, steklenica olja ali zavitek plenic, otroške hrane, pralnega praška, zobne paste, … Seveda pa v prazničnih dneh posebno vzdušje pričarajo drobna sladka in manj sladka presenečenja, ki jih bomo tokrat še posebej veseli.

"Skupaj z Mercatorjem, ki razume človekoljubje kot svojo družbeno odgovornost, spodbujamo vse ljudi, ki čutijo podobno, naj delijo drobec tistega, s čemer razpolagajo, z znanimi in neznanimi ljudmi v svojem okolju. Neskončno lep je občutek, da smo storili nekaj dobrega za drugega človeka," pravi dr. Dušan Keber, predsednik Rdečega križa Slovenije. "Letos smo na ta način zbrali štiriintrideset ton hrane in hvaležni smo vsem darovalcem. Če pa bi vsak Slovenec na leto prispeval samo en kilogram riža in liter olja, bi bilo to štiri tisoč ton hrane, s čemer bi podeseterili zbrano količino. Ta cilj bi lahko dosegli."

Akciji napovedujemo tudi na spletni strani in na FB https://www.facebook.com/events/315088048976012/

 

RK Slovenije - Aktualno

Petek, 29. marec 2024

Pestro petkovo dopoldne na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, 29. 3. 2024

Petek, 29. marec 2024

Skupščina RKS-OZLJ, 28. 3. 2024

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič