Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljubljana

Tržaška cesta 132
SI-1000 Ljubljana

Splošna vprašanja:
01 425 34 19
040 871 589

info@rdecikrizljubljana.si

Info za pomoč v stiski:
040 788 698

DŠ: SI83784691
TRR: 0201-0001-0814-496


Upravljanje piškotkov

Prijave na tečaje in izpite iz prve pomoči: www.prva-pomoc.si.
 

    

E-novosti

Želite sprejemati naše e-novosti?


Z DRUGO IZMENJEVALNICO PRESEGLI PRIČAKOVANJA

Ponedeljek, 2. september 2013

V prostorih humanitarnega centra ljubljanskega območnega združenja Rdečega križa Slovenije se je danes, v petek 30. 8. 2013 odvil že drugi dogodek namenjen izmenjavi dobrin - Izmenjevalnica. Pobudnice projekta so izjemno zadovoljne, saj številčna udeležba in velika količina zbranega materiala kaže na to, da je vedno več ljudi pripravljenih širiti zavest o solidarnosti in medsebojnem sodelovanju, poleg tega pa so se pripravljeni v tovrstne pobude tudi aktivno vključiti.


Na uspešnost projekta kažejo rezultati prve Izmenjevalnice, ki je potekala 30. julija, kjer se je oglasilo okrog 50 obiskovalcev, ki so prispevali kar 52 kilogramov šolskih potrebščin in 12 kg hrane, ta mesec pa so po besedah organizatork omenjene številke že presežene.


Ker bi radi čim večjemu številu otrok omogočili lepši in lažji začetek šolskega leta, so ponovno zbirali predvsem šolske potrebščine. "Začetek novega šolskega leta je pred vrati, zato želimo poskrbeti, da se bo čim več šoloobveznih otrok, katerih starši nimajo finančnih možnosti, da bi jim zagotovili vse šolske potrebščine, v novo šolsko leto lahko podalo s polno torbo in kančkom optimizma" je povedala Klara Zavrl, ena od pobudnic projekta.


Obiskovalci so lahko v zameno za šolsko torbo, zvezke, barvice, šestilo, ravnilo ali pa liter mleka, soka, olja, kilogram moke, testenin, konzervo sadja ali zelenjave, čokolado, suho sadje, piškote in tako dalje izbrali med posebnimi vintage in second hand oblačili ter številnimi rabljenimi predmeti. Nina Tavčar, sopobudnica pa dodaja še,  da je veliko ljudi  v stiski in potrebuje pomoč pri tako osnovnih stvareh, kot je hrana, zato so ponovno zbirali tudi prehrambne izdelke. Vse zbrane šolske potrebščine in prehrambni izdelki pa gredo v roke prejemnikom pomoči Rdečega Križa Ljubljana.


Izmenjevalnica je dobrodelni projekt, ki temelji na pošteni menjavi, krepitvi solidarnosti ter širjenju zavesti o reciklaži in odgovornosti do soljudi. Namen dogodka, ki se odvija enkrat mesečno, je po besedah vodje programa ljubljanskega OZ Rdečega križa Slovenije, Eme Verbnik, zbrati čim več materialnih dobrin za tiste, ki si jih drugače težko privoščijo, v zameno pa si lahko vsak, ki je pripravljen podariti stvari, ki jih zbiramo, izbere vintage oblačilo ali pa predmet iz druge roke.


Podobne akcije bodo pripravljali enkrat mesečno, zbirali pa bodo dobrine, ki so v tistem času potrebne. "Poleg hrane in prostovoljnih finančnih prispevkov, katerih nikoli ni preveč, bomo tako poleti zbirali šolske potrebščine, pozimi odeje, družabne igre in podobno, torej vse tisto, kar otroci in družine v stiski najbolj potrebujejo", še dodaja Verbnikova .

 

______________________________________________________________

ZBRAN IZKUPIČEK DRUGE IZMENJEVALNICE: 

ŠOLSKE POTREBŠČINE 50 KG
HRANA 58 KG

 

 

RK Slovenije - Aktualno

Ponedeljek, 22. april 2024

Obvestilo

Ponedeljek, 22. april 2024

Obiskali smo Solferino

Pomagam prvi Pomagajmo ljudem našega mesta Sreča v nesreči Club 25 100 kapljic Izmenjevalnica Srečevalnica Dan s prostovoljci logotip-MakFest Debeli Rtič